PRATJA...VAD DÅ?

LITE OM OSS

Yoga Pratyahara har grundats av mig, Monica Hansson, utbildad lärare i traditionell Hatha och Tantrayoga under Ra Lalita Dasi vid Satya Loka School of Yoga and Tantra. Jag är även licensierad kostrådgivare och har ett stort eget intresse av AyurVeda.


Jag började min yogaresa 2012 efter att under många år haft en lång distans till min egen kropp. Genom yoga fick jag möta mig själv på riktigt, och det mötet slutade i skilsmässa. Jag insåg att så som jag behandlade min kropp (för lite mat, för mycket mat, för lite träning, för mycket träning) var resultatet av att jag slutat att lyssna på den. Att jag inte hängt med i utvecklingen. Så nu gjorde jag slut med den jag var.


Mitt liv har levts i resor, både inre och yttre, och nu vill jag ta med dig.


Jag skapade Pratyahara för att kunna föra med mig personer som dig själv på resor både i Sverige och utomlands, där fokus helt och hållet ligger på medvetenhet. Pratyahara är sanskrit och betyder tillbakadragande av sinneintrycken. Att lösgöra oss från egot, rikta blicken inåt. Mot vårt hjärta. Det är en av de åtta vägarna inom yoga som filosofen Patanjali identifierade för mer än 2 000 år sedan.


Under retreaten kommer jag att dela med mig av de verktyg som har hjälpt mig att komma närmare mig själv, att finna lugnet inombords och djupdyka i medvetandet.


Jag hoppas att vi ses. Namasté.

Monica.

Rummet är fullt av människor. Hjärtat känns avlägset, inmurat. Det är dit vi ska nå, det är där vi ska fokusera. Allt jag känner är smärta. En kraftig, fysiskt närvarande smärta i bröstet.


Vädret existerar inte utan atmosfär.


Jag heter Kim Westerlund och har kommit att bli en del av Yoga Pratyahara. Med en daglig meditationsrutin har jag tagit mig igenom flera lager av ångest och förtryckta känslor, och kommit närmare mig själv. Det finns ingenting som vi inte klarar av, bara vi vet hur och vart vi ska rikta

våra tankar.


Jag är lärare till yrket och har lång erfarenhet av att utmana rädslor, och hjälpa mina studenter att se bortom hindret. Att kunna reflektera för att lära sig av de stunder när det inte gick som tänkt. Under retreaten stöder jag dig i att hitta en rutin som fungerar för dig, för vi vill att du ska ta med dig verktygen som vi delar med oss av hem till dig. Till din vardag. Till ditt hjärta.


Hari Om.

Kim.

Vi finns här för dig som vill ha en vän på vägen längs med din spirituella resa. Resan mot dig själv. Vi håller dig i handen när du behöver det, och pushar dig framåt när du behöver det.

© Pratyahara