PRATJA...VAD DÅ?

LITE OM MIG

Yoga Pratyahara har grundats av mig, Monica Hansson, utbildad lärare i traditionell Hatha och Tantrayoga under Ra Lalita Dasi vid Satya Loka School of Yoga and Tantra.


Jag började min yogaresa 2012 efter att under många år haft en lång distans till min egen kropp. Genom yoga fick jag möta mig själv på riktigt, och det mötet slutade i skilsmässa. Jag insåg att så som jag behandlade min kropp (för lite mat, för mycket mat, för lite träning, för mycket träning) var resultatet av att jag slutat att lyssna på den. Att jag inte hängt med i utvecklingen. Så nu gjorde jag slut med den jag var.


Mitt liv har levts i resor, både inre och yttre, och nu vill jag ta med dig.


Jag skapade Pratyahara för att kunna föra med mig personer som dig själv på resor både i Sverige och utomlands, där fokus helt och hållet ligger på medvetenhet. Pratyahara är sanskrit och betyder ungefär "tillbakadragande av sinneintrycken". Det är en av de åtta vägarna inom yoga som filosofen Patanjali identifierade för mer än 2 000 år sedan.


Under retreaten kommer jag att dela med mig av de verktygen som har hjälpt mig att komma närmare mig själv, att finna lugnet inombords och djupdyka i medvetandet.


Jag hoppas att vi ses. Namasté.

Monica.

Copyright © All Rights Reserved