YOGARETREAT ONLINE

UNNA DIG LITE SJÄLVUTVECKLING

KOMMANDE HELGER


23:e - 25:e april 2021

21:a - 23:e maj 2021

DROP-IN


Alla pass under lördagen plus

söndag morgon är öppna för drop-in.


Anmäl dig via formuläret nedan

och kom på de klasser som passar dig.

Välkommen på ett yogaretreat

hemma hos dig.


Vi ger dig vägledning genom yogaövningar, meditation, pranayama, mindfulness och yoga nidra. Allt i tryggheten i ditt eget hem.


Förbered dig genom att skapa en lugn och trygg plats där du inte blir störd. Vi uppmuntrar dig att hålla tystnad under hela eller delar av helgen. Du behöver en yogamatta, en filt eller tunt täcke, dagbok och penna. En kudde eller stol att använda under meditationerna kan vara skönt.


Vi leder dig från grunden, du behöver inga förkunskaper.


Vi ses på Google meet, du behöver inte ladda ner någonting men du behöver ha ett google-konto. Vi hjälper dig gärna om du har någon teknisk fråga.


Anmäl dig via formuläret här intill så kommer du att få en länk till vår virtuella yogasal när ett yogaretreat närmar sig.


Investering: frivillig donation via swish, paypal eller direktinsättning.


Frågor? Maila oss på yoga@pratyahara.se

Anmäl dig här

 
 
Jag godkänner
 
 

SCHEMA

Fredag

kl. 19 - 20:30
Vi börjar med en välkomstcirkel, presenterar oss för varandra och sätter vår intention för helgen. Sedan följer en mjuk yogaklass där vi känner in kroppen och hur vi mår just nu.


Lördag

kl. 7:30-9:30

Vi börjar morgonen med andningsövningar för att lugnt väcka kroppen. Sedan följer ett hatha-yogapass och en meditation.


13:00-15:00

Samling för samtal i cirkel. Här får alla möjlighet att dela med sig av sina upplevelser här och nu. Samtalen följs av en chakradans ca kl. 14 för att knyta an till vår spirituella kropp och släppa på spänningar i vår fysiska kropp.


15:00-15:45

Hridayameditation.


18:00-20:00

Yinyoga, ett mjukt pass där vi känner in kroppen och låter den slappna av. Passet följs av yoganidra (yogisk sömn) direkt efter savasana.

Söndag

kl. 8:00-9:30

Vi testar och känner in bandha, pranayama (andningsövningar) och en yogaklass för att väcka kroppen och göra oss redo för dagen.


17:00-18:30

Visualiseringsövning, meditation eller frågestund. Vi samlas i en cirkel för att känna in och prata om hur vi upplevt helgen eller vad vi än vill dela med oss av. Sedan blir det en gående meditation där vi tränar på att uppleva nuet i rörelse.


Obs. Schemat är preliminärt och kan komma att ändras. Det är alltid schemat som skickas ut via e-post som gäller.

Vanliga frågor

Behöver jag vara bra på yoga för att vara med på retreaten?

Nej, absolut inte. Enligt filosofin som vi lever efter så börjar alla precis där man är. Oavsett hur stark eller vig din kropp är så kan du vara med och yoga. Vi uppmuntrar alla att lyssna på sin egen kropp först och främst, för det är din kropp som är din främsta lärare.

Behöver jag vara vig?

Nej, det behöver du inte. Däremot så kommer du troligen att bli vigare med regelbunden yoga.

Behöver jag vara spirituell för att yoga?

Nej, verkligen inte. Vissa saker som vi säger kanske kan uppfattas som konstiga eller flummiga, så ta bara till dig det som du kan och vill ta till dig. Lämna det andra. Yogan, dansen och meditationen är kul och givande vad du än tror på.

Måste hjärnan vara tyst för att jag ska meditera?

Nej, nästan tvärt om. Det ligger i sinnets natur att hela tiden scanna av både det inre och det yttre rummet för att göra dig uppmärksam på vad som sker. Det vi lär oss i meditation är att inte reagera på allt som sinnet målar upp för oss, att inte fästa våran uppmärksamhet där.


Det är du som bestämmer vad du ska fokusera på, och du kan välja att inte fokusera på tankarna som poppar in i huvudet. Det lär du dig i meditation och ju mer du mediterar desto lättare kommer det att bli.


Vi använder olika tekniker för att ha något konkret att fästa uppmärksamheten på, som andningen eller hjärtat, tills tankarna har lugnat ner dig och du kan dyka ner i stillhet.


Du lär dig också att vara öppen för och acceptera att alla upplevelser är okej. En meditationsstund där hjärnan far omkring som regnet i en tropisk storm kan vara lika värdefull som en stund av ren tyst stillhet i det djupaste lugna inre havet.

Våra retreat och yogahelger leds av både Monica och Kim.


Båda två är erfarna lärare och ledare med ett stort intresse av yoga som livsstil. Under träffarna kommer vi att dela med oss av tips och tricks för att leva ett mer hållbart liv, både fysiskt och mentalt. För hur vi tänker - och vad vi tänker - påverkar oss på flera plan.

Yoga handlar också om vad vi äter. Därför kommer alla som är med på våra digitala helger att få ta del av recept på yogamat. God och näringsrik, vegansk eller vegetarisk. För att du ska få den allra bästa förutsättningen att få ut så mycket som möjligt av vår tid tillsammans.